Program

18.10.2023

19.00     Welcome Beer party na Šalandě Plzeňského Prazdroje

19. 10. 2023

08:30 - 09:00     Registrace účastníků
08:57 - 09:00     Václav Berka (Plzeňský Prazdroj a.s.)
                          Přivítání přítomných  
09:00 - 09:20     Pavel Šemík (Plzeňský Prazdroj a.s.)
                          NAŠE Pivovary budoucnosti
09:20 - 09:40     Zástupce ČSPaS
                          Současný stav a výhledy pivovarského oboru v ČR
09:40 - 10:00     Zdeněk Rosa
                          Chmelařský rok 2023
10:00 - 10:20     Vladimír Nesvadba a kol. (Chmelařský institut)
                          Nové odrůdy chmele typu “Flavour hop“ a jejich pivovarské využití
10:20 - 10:40     Jana Olšovská a kol. (VÚPS)
                          Pivovarská hodnota a srovnání chmelových odrůd rodiny Saaz
10:40 - 11:05     Dr. Christian Dörr (Krones)
                          Steinecker Brewnomic – the brewing power station

11:05 - 11:20     Přestávka na občerstvení

11:20 - 11:45     Mika Unting (Stabifix Brauerei-Technik GmbH & Co. KG.)
                          Vyhodnocení jednotlivých technik koloidní stabilizace piva.
11:45 - 12:05     Tobias Fischborn (Lallemand)
                          Development of new yeast strains for brewing applications
12:05 - 12:25     Marcel Karabín a kol. (VŠCHT Praha)
                          Využití extrudovaných obilovin pro surogaci v pivovarství
12:25 - 12:45     Tomáš Vrzal (VÚPS Praha)
                          Tajemství chuti nealkoholického piva
12:45 - 13:05     Martin Mehl (Jemo Trading)
                          Automatisation of sample preparation (DNA preparation) for
                          qPCR of beer spoilage bacteria and yeast

13:05 - 14:25     Oběd-polední přestávka

14:25 - 14:45     Ivan Tučník a kol. (PP a.s.)
                          Chmel a kytky
14:45 - 15:05     Matthias Schuhmann (Anton Paar CZ)
                          Process Engineering  Solutions in the brewery Industry
15:05 - 15:25     Stanislav Hamara (Plzeňský Prazdroj a.s.)
                          Automatizace skladového hospodářství
15:25 - 15:45     Matěj Gala (Plzeňský Prazdroj a.s.)
                          Automatizace třídění lahví
15.45 - 16.05     Petr Košín a kol. (Budvar n. p.)
                          Proč nám chutná dekokce?
16:05 - 16:25     Rudolf Jung a kol. (VŠCHT Praha)
                          Porovnání vlastností netradičních mikroorganismů při výrobě
                          nealkoholických piv
16:25 - 16:45     Markéta Sedliaková (Nicolet CZ)
                          Principy, techniky a možnost využití molekulové spektroskopie  
                          pro analýzu potravinářských produktů
16:45 - 17:05     Tomáš Kinčl a kol. (VŠCHT Praha)
                          Vliv technologie HGB na senzoriku piva

17:05 - 17:15     Přestávka na občerstvení

17:20 - 17:35     Jan Martiník a kol. (VÚPS Brno)
                          Mykotoxiny v pivovarsko - sladařském průmyslu
17:35 - 17:55     Zdeněk Svoboda a kol. (VÚPS Brno)
                          Pesticidy v ječmeni a sladu
17.55 - 18:15     Rastislav Boško a kol. (VÚPS Brno)
                          Hodnocení kvality ječmene
18:15 - 18:35     Petra Kubizniaková a kol. (VÚPS Praha)
                          Divoké kvasinky v pivovarech Part 2: not for the first time, not
                          for the last time

18:35     Václav Berka
              Závěr semináře a pozvání účastníků na společné posezení u piva

19.00     Společenský večer v Návštěvnickém centru Plzeňského Prazdroje

20. 10. 2023

09.00     exkurze do pivovaru Plzeňský Prazdroj