Program
18.10.2023
19.00 Welcome Beer party na Šalandě Plzeňského Prazdroje
19. 10. 2023
08:30 - 09:00 Registrace účastníků
08:57 - 09:00 Václav Berka (Plzeňský Prazdroj a.s.)
Přivítání přítomných
09:00 - 09:20 Pavel Šemík (Plzeňský Prazdroj a.s.)
NAŠE Pivovary budoucnosti
09:20 - 09:40 Zástupce ČSPaS
Současný stav a výhledy pivovarského oboru v ČR
09:40 - 10:00 Zdeněk Rosa
Chmelařský rok 2023
10:00 - 10:20 Vladimír Nesvadba a kol. (Chmelařský institut)
Nové odrůdy chmele typu “Flavour hop“ a jejich pivovarské využití
10:20 - 10:40 Jana Olšovská a kol. (VÚPS)
Pivovarská hodnota a srovnání chmelových odrůd rodiny Saaz
10:40 - 11:05 Dr. Christian Dörr (Krones)
Steinecker Brewnomic – the brewing power station
11:05 - 11:20 Přestávka na občerstvení
11:20 - 11:45 Mika Unting (Stabifix Brauerei-Technik GmbH & Co. KG.)
Vyhodnocení jednotlivých technik koloidní stabilizace piva.
11:45 - 12:05 Tobias Fischborn (Lallemand)
Development of new yeast strains for brewing applications
12:05 - 12:25 Marcel Karabín a kol. (VŠCHT Praha)
Využití extrudovaných obilovin pro surogaci v pivovarství
12:25 - 12:45 Tomáš Vrzal (VÚPS Praha)
Tajemství chuti nealkoholického piva
12:45 - 13:05 Martin Mehl (Jemo Trading)
Automatisation of sample preparation (DNA preparation) for
qPCR of beer spoilage bacteria and yeast
13:05 - 14:25 Oběd-polední přestávka
14:25 - 14:45 Ivan Tučník a kol. (PP a.s.)
Chmel a kytky
14:45 - 15:05 Matthias Schuhmann (Anton Paar CZ)
Process Engineering Solutions in the brewery Industry
15:05 - 15:25 Stanislav Hamara (Plzeňský Prazdroj a.s.)
Automatizace skladového hospodářství
15:25 - 15:45 Matěj Gala (Plzeňský Prazdroj a.s.)
Automatizace třídění lahví
15.45 - 16.05 Petr Košín a kol. (Budvar n. p.)
Proč nám chutná dekokce?
16:05 - 16:25 Rudolf Jung a kol. (VŠCHT Praha)
Porovnání vlastností netradičních mikroorganismů při výrobě
nealkoholických piv
16:25 - 16:45 Markéta Sedliaková (Nicolet CZ)
Principy, techniky a možnost využití molekulové spektroskopie
pro analýzu potravinářských produktů
16:45 - 17:05 Tomáš Kinčl a kol. (VŠCHT Praha)
Vliv technologie HGB na senzoriku piva
17:05 - 17:15 Přestávka na občerstvení
17:20 - 17:35 Jan Martiník a kol. (VÚPS Brno)
Mykotoxiny v pivovarsko - sladařském průmyslu
17:35 - 17:55 Zdeněk Svoboda a kol. (VÚPS Brno)
Pesticidy v ječmeni a sladu
17.55 - 18:15 Rastislav Boško a kol. (VÚPS Brno)
Hodnocení kvality ječmene
18:15 - 18:35 Petra Kubizniaková a kol. (VÚPS Praha)
Divoké kvasinky v pivovarech Part 2: not for the first time, not
for the last time
18:35 Václav Berka
Závěr semináře a pozvání účastníků na společné posezení u piva
19.00 Společenský večer v Návštěvnickém centru Plzeňského Prazdroje
20. 10. 2023
09.00 exkurze do pivovaru Plzeňský Prazdroj