Program

24.10.2018

19.00 Welcome Beer party na Šalandě Plzeňského Prazdroje

25.10.2018

08.30 - 09.30   Registrace
09:00 - 09:10   Zahájení 39. Pivovarsko-sladařského semináře
09:10 - 09:25   Gabriela Basařová
                         Vzpomínka na počátek historie konání tradičních odborných
                         pivovarských seminářů v Prazdroji.

09:25 - 09:45   Martina Ferencová 
                         Ekonomický význam českého pivovarství a jeho vývoj
                         v období 2014 – 2017.

09:45 - 10:05   Korbinian Haslbeck; et.al.
                         On the fate of β-myrcene and monoterpene alcohols
                         during fermentation.

10:05 - 10:30   Christopher Holtz
                         Low brew house efficiency – Where am I losing extract?
10:30 - 10:55   Christian Dörr /Krones/
                         Phoebus membrane filter - Cross-flow filtration newly defined.
10:55 - 11:30   Dopolední přestávka
11:30 - 11:50   K. C. Piacentini;et.al.
                        Brewing industry in Brazil: Economic aspects, characteristics
                        of the raw material and concerns. 

11:50 - 12:10   Daniela Šmogrovičová; et. al.
                         Stabilita piva v róznych PET fĺiašiach v závislosti od
                         podmienok skladovania.

12:10 - 12:30   Přednáška bude doplněna
12:30 - 12:50   Zdeněk Susa
                         Historická výročí  a 100 let  fenoménu  Českého  piva. 
12:50 - 14:15   Polední přestávka  –  oběd
14:15 - 14:35   Jiří Sláma /BASF Stavební hmoty ČR s.r.o./
                         Ucrete – odolné podlahové systémy.
14:35 - 15:00   Zdeněk Rosa
                         Pohled na české chmelařství v roce 2018.
15:00 - 15:20   Karel Krofta; et.al.
                         Kazbek vs. Cascade, jsou tyto odrůdy srovnatelné při chmelení?
15:20 - 15:40   Lukáš jelínek
                         Využití odhořčených chmelových materiálů ke stabilizaci pivní pěny.
15:40 - 16:00   Tomáš Vrzal; et.al.
                         Senzomická mapa piva, teorie a praxe.
16:00 - 16:20   Pavel Dostálek; et.al.
                         Stanovení těkavých látek v ležáckých pivech jako nástroj pro
                         rozpoznávání použité technologie výroby piva.

16:20 - 16:40   Odpolední přestávka
16:40 - 17:00   Jana  Olšovská; et.al.
                         Vliv rmutování na senzomický profil mastných kyselin v pivu.
17:00 - 17:20   Vratislav Psota
                        Obsah celkových polyfenolů ve sladině ve vybraném sortimentu  
                        sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice.

17:20 - 17:40   Sylvie. Běláková; et.al.
                         Stabilita fusariových mykotoxinů během sladování a výroby piva.
17:40 - 18:00   Kateřina Štulíková; et.al.
                         Oxidační stabilita nefiltrovaného piva.
18:00 - 18:25  Tomáš Muthný  /Anton Paar Czech Republic s.r.o./
                        Novinky v portfoliu Anton Paar. 

18.00   Společenský večer v reprezentačních prostorách Plzeňského Prazdroje, a.s.

26.10.2018

09.00 exkurze do pivovaru Plzeňský Prazdroj