Program

24.10.2018

19.00 Welcome Beer party na Šalandě Plzeňského Prazdroje

25.10.2018

09:00 - 09:10   Slavnostní zahájení 39. Pivovarsko-sladařského semináře
09:10 - 09:25   Gabriela Basařová
                         Vzpomínka na počátek historie konání tradičních odborných
                         pivovarských seminářů v Prazdroji

09:25 - 09:45   Martina Ferencová
                         Ekonomický význam českého pivovarství a jeho vývoj
                         v období 2014 – 2017

09:45 - 10:05   Korbinian Haslbeck; et.al.
                         On the fate of β-myrcene and monoterpene alcohols during  
                         fermentation

10:05 - 10:30   Christopher Holtz
                         Low brew house efficiency – Where am I losing extract?
10:30 - 10:55   Martin Mehl /R-Biopharm/
                         Nové aplikácie pre detekciu nežiaducich baktérii
                         a kvasiniek v pivovaroch

10:55 - 11:30   Dopolední přestávka
11:30 - 11:50   K.C. Piacentini; et.al.
                         Brewing industry in Brazil: Economic aspects, characteristics
                         of the raw material and concerns

11:50 - 12:10   Daniela Šmogrovičová; et.al.
                         Stabilita piva v róznych PET fĺiašiach v závislosti od
                         podmienok skladovania

12:10 - 12:30   Christian Dörr /KRONES/
                         Phoebus membrane filter - Cross-flow filtration newly defined
12:30 - 12:50   Zdeněk Susa
                         Historická výročí  a 100 let fenomenu  Českého  piva
12:50 - 14:15   Polední přestávka –Oběd
14:15 - 14:35   Jiří Sláma /BASF Stavební hmoty ČR s.r.o./
                         Ucrete – odolné podlahové systémy
14:35 - 15:00   Zdeněk Rosa
                         Pohled na české chmelařství v roce 2018
15:00 - 15:20   Karel Krofta; et.al.
                         Kazbek vs. Cascade, jsou tyto odrůdy srovnatelné při chmelení
15:20 - 15:40   Lukáš jelínek
                         Využití odhořčených chmelových materiálů ke stabilizaci pivní pěny
15:40 - 16:00   Tomáš Vrzal; et.al.
                         Senzomická mapa piva, teorie a praxe
16:00 - 16:20   Jana Olšovská; et.al.
                         Vliv rmutování na senzomický profil mastných kyselin v pivu
16:20 - 16:40   Odpolední přestávka
16:40 - 17:00   Pavel Dostálek;et.al.
                         Stanovení těkavých látek v ležáckých pivech jako nástroj
                         pro rozpoznávání použité technologie výroby piva
17:00 - 17:20   Petr Košín;et.al.
                         Jak jsme rozbili trojúhelník  a mluvíme o pivu
17:20 - 17:40   Sylvie. Běláková; et.al.
                         Stabilita fusariových mykotoxinů během sladování a výroby piva
17:40 - 18:00   Vratislav Psota
                         Obsah celkových polyfenolů ve sladině ve vybraném sortimentu
                         sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice
18:00 - 18:25   Kateřina Štulíková; et.al.
                         Oxidační stabilita nefiltrovaného piva
18:25 - 18:50   Tomáš Muthný/Anton Paar/
                         Novinky v portfoliu Anton Paar 

19:00  Společenský večer v reprezentačních prostorech Plzeňského Prazdroje, a.s.

26.10.2018

09.00 exkurze do pivovaru Plzeňský Prazdroj